6 listopada b.r. uczniowie klasy II Technikum Turystycznego wzięli udział w wycieczce przedmiotowej do Hotelu-restauracji TWIST Krośnie. Wycieczka została zorganizowana w ramach przedmiotu Organizacja usług i imprez turystycznych, a jej celem było zapoznanie się z organizacją usług hotelowych i gastronomicznych dla klientów indywidualnych i grupowych.
Uczniowie mieli możliwość poznania zasad funkcjonowania obiektu hotelowego, standaryzacją obiektu, pracą recepcji i restauracji hotelowej, a także obsługą klientów hotelowych i rozliczeniem pobytu. Poza tym wzięli udział w prelekcji dotyczącej działalności restauracji, prezentującej rodzaj zastawy wykorzystywanej w organizacji imprez grupowych, sposobu nakrywania stołu zgodnie z zaplanowanym menu, oraz pracę kelnera. Prezentację przygotował i prowadził uczeń Kacper Wall. Na koniec uczniowie skorzystali z możliwości degustacji dań serwowanych przez restaurację.
Organizator wycieczki p. Beata Madejska