W poniedziałek, 1 czerwca 2015r. uczniowie klasy II TH i III TH uczestniczyli w zajęciach prowadzonych przez pracowników Powiatowej Stacji Sanitarno – Epidemiologicznej czyli Sanepidu.
O tym, jakie kroki musi podjąć przyszły przedsiębiorca, który chce w danym miejscu prowadzić działalność handlową, jakie warunki musi spełnić, aby jego obiekt był dopuszczony do użytku opowiedziała uczniom Pani Lucyna Cwenar, pracownik Sekcji Zapobiegawczego Nadzoru Sanitarnego.
Z kolei drugi z zaproszonych gości, Pan Grzegorz Pelczar, pracujący w Sekcji Higieny Żywności i Żywienia, zapoznał uczniów z zakresem kontroli, jakiej podlega obrót żywnością w przedsiębiorstwach handlowych.
Spotkanie z pracownikami Sanepidu było, na pewno, okazją do tego, aby uczniowie technikum handlowego, jako przyszli przedsiębiorcy, wiedzieli na co zwrócić uwagę i co jest ważne prowadząc własny interes.
Inicjatorką spotkania była p. A. Karaś